Mijn Ouders Bed en Breakfast

Wie zijn wij?

Mijn Ouders Bed en Breakfast QR codeMijn Ouders hebben hier jaren met plezier en in alle comfort gewoond. Nu ze er niet meer zijn willen we de ruimte als Bed en Breakfast aanbieden aan onze gasten.

De ruimte bestaat uit een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer met een 2 pers. bed en eigen badkamer met douche en toilet.

Het appartement is ook uitermate geschikt voor mensen die zakelijk in de polder werken en in het weekend bij hun gezin zijn.

Info Mijn Ouders Bed en Breakfast – Wat bieden wij?

Bed and Breakfast in De Erven

Emmeloord – Middenin de woonwijk De Erven, pal tegenover het kleine winkelcentrum daar, met uitzicht over het water is de knusse bed & breakfast van M. Kooijker (67) te vinden.

Ongeveer een jaar geleden besloot hij de aanbouw die jarenlang dienst deed als aanleunwoning voor zijn schoonouders, om te toveren tot een sfeervolle overnachtingsplek. Mijn schoonouders hebben jaren bij mij en mijn partner gewoond. Ze waren ziek en konden in hun thuisland Bulgarije op niemand terugvallen. Dus kwamen ze in 2003 bij ons wonen in de aanleunwoning, die we erbij bouwden.

Inmiddels zijn zijn schoonouders er niet meer. Mient ging na ruim veertig jaar als leerkracht te hebben gewerkt in het basisonderwijs met pensioen en hij wilde wel eens wat anders.

Verzorgend

‘Een nieuwe stap. Ik ben heel verzorgend, houd van gezelligheid, maar ben ook een enorme huismus. Een bed & breakfast leek me een uitkomst, ook omdat we die ruimte aan onze twee-onder-een-kapper over hadden.’

Na een flinke verbouwing en opfrisbeurt, opende Mijn Ouders Bed & Breakfast vorig jaar haar deuren aan de Gooilaan 17A. Gasten kunnen hier gebruik maken van een ruime slaapkamer met uitzicht op de tuin inclusief zitje, een eigen douche met toilet en een apart leefgedeelte met zithoek, eettafel en keuken.

Mee-eten mag

‘Koken mogen ze hier niet, dit is geen vakantiehuisje en dat moet het ook niet worden. Maar de snackbar en afhaalchinees zijn vlakbij en de supermarkt ook. En als de gasten het willen, kunnen ze ook met ons mee-eten.’

De bed & breakfast-houder verzorgt indien gewenst ook het ontbijt. ‘Daarvoor werk ik met een keuzelijst, waarop de gasten hun wensen kunnen aangeven. Ik kan wel een standaardontbijt leveren met alles erop en eraan, maar dan blijft er vaak zoveel over. Die verspilling, dat past niet bij mij. Dus ze kunnen van tevoren aangeven wat ze willen en dan regel ik dat voor ze.’

Privacy

Hoewel de bed & breakfast vastzit aan huis, is de privacy van de gasten én van Mient en zijn partner gewaarborgd.Alles is afgesloten van elkaar, we staan niet zomaar bij elkaar in de ruimte. De gasten kunnen gebruikmaken van een bel om mij in te schakelen.

En als de gasten toevallig wel wat meer contact willen met de eigenaren, dan kan dat ook. Het is altijd even aftasten, maar als ze er open voor staan dan drinken we graag een borreltje met ze of ze kunnen bij ons mee-eten. Dat is nou juist zo leuk aan een bed & breakfast; die gezelligheid en dat persoonlijke contact. Maar het hoeft natuurlijk niet. We respecteren ieders grenzen.’

Werkgerelateerd

Het afgelopen jaar kwamen er vooral veel gasten die werkgerelateerd reisden naar de bed & breakfast van Mient.Die kwamen hier voor een cursus of een opleiding bijvoorbeeld. We hebben ook een meisje gehad dat hier in de buurt stage liep. Zij bleef vijf weken lang doordeweeks logeren.’

Toeristen zijn er nog niet zoveel geweest. ‘Misschien moet dat nog groeien. Veel mensen weten helemaal niet hoeveel hier in de polder allemaal te doen is. Wij wisten dat zelf niet eens, maar nu wel.

Mijn ouders Bed en Breakfast

Noordoostpolder 6 mei 2020 Mijn Ouders Bed en Breakfast in de Erven

Noordoostpolder 6 mei 2020 Mijn Ouders Bed en Breakfast in de Erven

  • Mijn Ouders met eigen terras Bed & Breakfast
    Mijn Ouders met eigen terras Bed Breakfast