Activiteiten

Wat te doen?

Uitstapjes in Emmeloord e.o.

Recepten van B&B Mijn ouders

Favoriete gerechten van mijn ouders. Zeker het maken en proeven waard.

Bezoek website: Recepten van B&B Mijn ouders

Welkom in de Noordoostpolder!

Je bevindt je in in de noordelijkste polder van Flevoland. Kom op avontuur in de Noordoostpolder.

Bezoek website(s): Welkom in de Noordoostpolder! Visit Noordoostpolder

Tulpenroute Flevoland

Met Tulpenroute Flevoland willen we bezoekers uit binnen- en buitenland laten genieten van de prachtige kleuren van de tulpenvelden. Daarnaast willen we hen kennis laten maken met ons bijzondere buitengebied. Op de voormalige zeebodem zijn indrukwekkende natuurgebieden ontstaan en onze landbouwgrond is het vruchtbaarst van Europa.

TIP! Neem deze kaart: Flyer Autoroute Tulpenfestival 2020

Bezoek website(s): Tulpenfestival

Museum Schokland

Op Schokland is een wereld aan cultuurhistorie, archeologie en natuur te ontdekken en beleven voor jong en oud. Dat kan te voet of op de fiets. En er is meer dan genoeg gelegenheid om onderweg even tot rust te komen in bijvoorbeeld het bezoekerscentrum bij De Gesteentetuin of in het Museumrestaurant. In de Museumwinkel kun je terecht voor een mooi aandenken of cadeautje.

Bezoek website: Schokland: Ontdek het mysterie …

Poldertoren

De Poldertoren is een watertoren die in het centrum van Emmeloord staat. De toren werd gebouwd tussen 1957 en 1959. Met een hoogte van 65,30 meter is deze watertoren een van de hoogste watertorens van Nederland.

Bezoek website: De Poldertoren

Wellerwaard Emmeloord

Wellerwaard is het jongste recreatie- en natuurgebied in Noordoostpolder. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien. Kijk wat je allemaal in Wellerwaard kunt doen!

Bezoek website: Wellerwaard

Orchideeënhoeve Luttelgeest

Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het park is vooral gespecialiseerd in verschillende tropische tuinen. In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten vlinders, waaronder ongeveer 500 blauwe morphos, en verschillende soorten schildpadden

Bezoek website: Orchideeënhoeve Luttelgeest

Cultureel Buitenfestival Oord

OORD is voor iedereen. Dus of je nu 30, 80 of 5 jaar oud bent, je bent van harte welkom. Mede om deze reden is het festival ook gratis. Het programma-aanbod is voor een deel een weergave van de op dit moment heersende culturele initiatieven in de Noordoostpolder en Flevoland.

Bezoek website: Cultureel Buitenfestival Oord

Pieperfestival in Emmeloord

World Potato City

Word ook onderdeel van het succes!

Interesse om te helpen aan het succes van ons festival? Meld je dan via Elly van Wieren aan als vrijwilliger. We horen graag van je!

Heb jij interesse in een functie binnen de Pieperfestivalcommissie? Neem dan contact op met voorzitter Jolanda Pater

Bezoek website: Pieperfestival in Emmeloord

Kerstmarkt Emmeloord

Op het Kettingplein zijn leuke activiteiten te doen. Zo komt er een Levend Theater met verschillende optredens, er staan op verschillende plaatsen in de Lange Nering muziekkoren die hun muziek laten horen, er loopt een kerstman rond en er is een levensgrote Snowglobe waar je in kan om een foto te laten maken.

Bezoek website: Kerstmarkt Emmeloord

  • Kaart-Wellerwaard
    Kaart-Wellerwaard