Emmeloord
Koningsdag 2023 is ‘Wij zijn allemaal Kings en Queens’

Koningsdag 2023 is ‘Wij zijn allemaal Kings en Queens’

De Nacht van Oranje Emmeloord is dit jaar weer dé kickoff van jouw ‘Kingsweek‘!

Zaterdag 22 april 2023 zullen diverse grote artiesten Emmeloord wederom in vuur en vlam zetten.

De gemeente Rotterdam heeft het thema van Koningsdag 2023 bekendgemaakt. Het thema van het feest op 27 april is: ‘Wij zijn allemaal kings & queens’. Net zoals elk jaar is het thema de rode draad door het feestelijke programma.

Via de website van de gemeente Rotterdam konden mensen op hun favoriete thema stemmen. Er zijn in totaal bijna tweeduizend stemmen uitgebracht. Ook zijn de thema’s voorgelegd aan een diverse groep van vijfhonderd Nederlanders.

Het thema ‘Wij zijn allemaal kings & queens’ kreeg 50 procent van de stemmen. Het thema was vooral bij jongeren favoriet. De andere thema’s waren ‘Wereldhaven, wereldburgers’ en ‘De straat is van iedereen’.

Rotterdam

In oktober maakte het koningshuis bekend in 2023 Koningsdag te vieren in Rotterdam. “Het gemeentebestuur is blij en vereerd met de keuze voor Rotterdam”, aldus de verheugde Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De band met het koningshuis is van oudsher sterk. Rotterdam heeft altijd op de warme belangstelling van onze vorsten kunnen rekenen, in voor- en tegenspoed. Daarom zal Rotterdam op 27 april één dag koningsstad van Nederland zijn. Iedereen is welkom.”

De nationale feestdag is komend jaar extra bijzonder: Willem-Alexander is in 2023 namelijk tien jaar koning. “Mooi en symbolisch dat de koning voor de viering van tien jaar koningschap kiest voor een feest in 010″, aldus wethouder Said Kasmi van onderwijs, cultuur en evenementen.