Koningsdag 2023 is ‘Wij zijn allemaal Kings en Queens’

Gemaakt in dé Noordoostpolder_Ouders Bed en Breakfast in Emmeloord Gemaakt in dé Noordoostpolder_Ouders Bed en Breakfast in Emmeloord

De Nacht van Oranje Emmeloord is dit jaar weer dé kickoff van jouw ‘Kingsweek‘!

Zaterdag 22 april 2023 zullen diverse grote artiesten Emmeloord wederom in vuur en vlam zetten.

De gemeente Rotterdam heeft het thema van Koningsdag 2023 bekendgemaakt. Het thema van het feest op 27 april is: ‘Wij zijn allemaal kings & queens’. Net zoals elk jaar is het thema de rode draad door het feestelijke programma.

Via de website van de gemeente Rotterdam konden mensen op hun favoriete thema stemmen. Er zijn in totaal bijna tweeduizend stemmen uitgebracht. Ook zijn de thema’s voorgelegd aan een diverse groep van vijfhonderd Nederlanders.

Het thema ‘Wij zijn allemaal kings & queens’ kreeg 50 procent van de stemmen. Het thema was vooral bij jongeren favoriet. De andere thema’s waren ‘Wereldhaven, wereldburgers’ en ‘De straat is van iedereen’.

Rotterdam

In oktober maakte het koningshuis bekend in 2023 Koningsdag te vieren in Rotterdam. “Het gemeentebestuur is blij en vereerd met de keuze voor Rotterdam”, aldus de verheugde Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De band met het koningshuis is van oudsher sterk. Rotterdam heeft altijd op de warme belangstelling van onze vorsten kunnen rekenen, in voor- en tegenspoed. Daarom zal Rotterdam op 27 april één dag koningsstad van Nederland zijn. Iedereen is welkom.”

De nationale feestdag is komend jaar extra bijzonder: Willem-Alexander is in 2023 namelijk tien jaar koning. “Mooi en symbolisch dat de koning voor de viering van tien jaar koningschap kiest voor een feest in 010″, aldus wethouder Said Kasmi van onderwijs, cultuur en evenementen.

About Appartement Mijn Ouders Bed and Breakfast Emmeloord
Appartement Mijn Ouders in Emmeloord hebben hier jaren met plezier en in alle comfort gewoond. Nu ze er niet meer zijn willen we de ruimte als Bed en Breakfast aanbieden aan onze gasten. De ruimte bestaat uit een woonkamer met keuken - (in de kitchenette kan niet gekookt worden), een aparte slaapkamer met een 2 pers. bed en eigen badkamer met douche en toilet. Het appartement is ook uitermate geschikt voor mensen die zakelijk in de polder werken en in het weekend bij hun gezin zijn.